MARX HALLE

 

MARX HALLE BEČ

Postavljanje nove infrastrukture dio je napora lokalne samouprave u digitalizaciji.

S do 10.000 MBIT podatkovnih kapaciteta, 14 mrežnih čvorova, 68 WLAN pristupnih točaka, 172 podatkovne točke, 2,2 kilometra optičkog kabela i 8,5 kilometara mrežnog kabela izrađenog od bakra, zajednički projekt operatora Hey-U Mediagroup, Bečki holding , tvrtka grada Beča, kao i Magenta nadogradili su Marx Halle u „najbržu dvoranu za događanja“ u Austriji.

Digitalizacija kao put prema budućnosti
Marx Halle jedna je od najistaknutijih znamenitosti Beča. U svibnju 1877. općinsko vijeće kraljevske i carske prijestolnice i grada s prebivalištem u Beču odlučilo je postaviti bečku središnju stočnu tržnicu u St. Marxu. Tijekom toga, arhitektonski dragulj, koji je danas navedena povijesna građevina, planiran je prema planovima bečkog arhitekta Rudolfa Freya i dovršen 1881. godine.

1997. zgrada je jedina sačuvana građevina od kovanog željeza u gradu koja je navedena kao povijesni spomenik. Dvorana, koja je prvotno bila dugačka gotovo 50 metara, sada je duljina 175 metara, širina 114 metara i visina 17 metara.

S novom IT infrastrukturom, Marx Halle može ponuditi prave mrežne i internetske pakete za sve organizatore i veličine događaja. Maksimalna širina pojasa je 10 000 MBIT. To odgovara 100 puta većim performansama prethodnog sustava i daleko je veće od onoga što nude druge dvorane za događaje. Naravno, nekoliko WLAN mreža može se paralelno postaviti za različite korisničke skupine.

“Tijekom ovog širenja bilo je važno da se ne umanje karakteristike navedenog Marxa Hallea”, objasnio je direktor HEY-U Herwig Ursin. Montaža je izvedena na takav način da dijelove zgrade – posebno povijesnu čeličnu konstrukciju – nije trebalo bušiti ili na bilo koji drugi način manipulirati.

Kabeli, poklopci i mrežni ormari ugrađeni su u sivoj boji kako ne bi narušavali izgled dvorane. Većina komponenata IT infrastrukture nevidljiva je za posjetitelje Marx Hallea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>