VOJSKA POLITIKA

 

PANDUR EVO

Prema priopćenju tvrtke, austrijsko Ministarstvo obrane dodijelilo je 30. listopada 2020. ugovor tvrtki General Dynamics European Land Systems-Steyr (GDELS) za isporuku 30 oklopnih vozila  Pandur 6 × 6 Evo.

Tvrtka kaže da su nova vozila dizajnirana kao oklopni transporteri i mogu se koristiti za evakuacije unesrećenih, zbog svog modularnog dizajna. 

Od 1996. Pandur je uspješno služio u domaćim i međunarodnim mirovnim misijama. Značajno modernizirana verzija Pandur MTPzUN, Pandur Evo, nudi neusporediv kompaktni dizajn vozila s posadom od 11 vojnika, vrhunsku mobilnost i značajno povećanu razinu zaštite od mina i prijetnji IED-om. Vozila će se u potpunosti proizvoditi u Austriji, što će pogodovati lokalnom gospodarstvu i osigurati stotine kvalificiranih radnih mjesta. Više od 200 dobavljača, uglavnom MSP, uključeno je u ovaj program.
“Ponosni smo što nam je dodijeljen ovaj važan ugovor. Suradnja s austrijskim oružanim snagama izvrsna je i naglašava veliko zadovoljstvo našim proizvodima. Uz to, ova narudžba osigurava stotine visokotehnoloških poslova zahvaljujući austrijskoj dodanoj vrijednosti “, objašnjava Martin Reischer, generalni direktor GDELS-Steyr.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>