Zašto Austrija?

Austrija je uvijek bila imigrantska i turistička zemlja, ne bez razloga. Većina tamošnjih stranaca zadovoljna je svojim izborom i živi ispunjen i ugodan život. Želite znati zašto? Evo kratkog sažetka.

1. VRLO visok životni standard

Austrijski glavni grad Beč nekoliko je puta proglašen najboljim gradom za život na svijetu, a za to postoji mnogo čimbenika. Neki od njih su ekonomski uvjeti, infrastruktura, socijalna sigurnost, zabava i slobodne aktivnosti. Nijedan drugi grad ne može pobijediti Beč tim mjerama.

2. Mjesto

Austrija je smještena usred Europe, graniči s 8 zemalja.

Italija, Slovenija, Češka ili Mađarska lako su dostupne, pa tako možete vikendom putovati u nove županije i gradove. Mogućnosti putovanja su ogromne. Izvrsne autobusne i željezničke veze omogućit će jednostavno i jeftino iskustvo. Moji osobni favoriti su bilo koje mjesto u Italiji, Budimpešti i Pragu.

Ako vaša duša želi, do Mediterana se lako može doći relativno kratkim putem automobilom ili vlakom.

3. Dobro plaćen posao

Austrijske tvrtke svjetski su igrači, jeste li čuli za Redbull? Oni zapošljavaju međunarodne profesionalce nudeći pristojnu plaću za svoju stručnost. Ne propustite priliku za dobru zaradu i život dobrog života u Austriji.

4. Gospodarstvo

Austrija je 14. najbogatija zemlja na svijetu, zbog svoje dobro razvijene socijalne tržišne ekonomije. Također ima jedan od najvećih BDP-a (bruto domaći proizvod) po glavi stanovnika, što ukazuje na vrlo visok životni standard građana. Zapravo, na ljestvici BDP-a Austrija se smjestila na 14. mjesto iznad Njemačke i Velike Britanije.

Uz to, Austrija ima preko 18.500 organskih farmi, što je još jedan faktor koji doprinosi njenom procvatu gospodarstva.

5. Socijalna sigurnost

Socijalna sigurnost je nešto vrlo važno za sve Austrijance, možda o tome prije niste ni čuli ako je vaša zemlja podrijetla Hrvatska ili druga mjesta s dna ljestvice.

U Austriji su svi radnici osigurani s nekoliko osiguranja, poslodavac i zaposlenik moraju platiti doprinose. Uključuje zdravstveno osiguranje, osiguranje za dugotrajnu njegu, mirovinsko osiguranje, osiguranje od nezaposlenosti, osiguranje od nezgode.

6. Povoljan život

Austrija Vam nudi najbolju kvalitetu života i rada, a sve to po pristupačnim životnim troškovima! Troškovi najma znatno su niži u usporedbi s drugim velikim gradovima s visokom kvalitetom života poput Pariza ili Londona.

U Beču lako možete dobiti stan za manje od 1.000 EUR, što će u drugim metropolama biti gotovo nemoguće.