Austrija je postala prva europska zemlja koja je uvela mandat cjepiva protiv Covid-19. To se dogodilo nakon što je predsjednik Alexander Van der Bellen dao suglasnost na zakon u petak, izvijestio je Indian Express. Zakon je uveden u studenom prošle godine, koji će stupiti na snagu od subote, čime se odrasli moraju cijepiti protiv novog koronavirusa. Prema Vladi, zakon će se primjenjivati ​​na sve odrasle osobe i donesen je radi zaštite javnog zdravlja.

Austrijski parlament usvojio je zakon u Gornjem domu sa 47-12 glasova, nakon čega je dobio odobrenje i od Donjeg doma. Prema ovom zakonu, sve odrasle osobe moraju se imunizirati centralno odobrenim i priznatim cjepivima. Svi će morati imati status aktivnog cijepljenja do 15. ožujka 2022., nakon čega će vlada izricati kazne od 600 eura do 3.600 eura i može se izreći do četiri puta godišnje.

Zakon izuzima trudnice, one čiji se imunološki odgovor na cijepljenje protiv Covid-19 ne može očekivati ​​iz medicinskih razloga, osobe koje se ne mogu cijepiti bez specifičnog i ozbiljnog rizika po zdravlje, one koje nisu razvile imunološki odgovor na cijepljenje ni nakon završetka cijepljenja. dozama i onima koji su se oporavili od infekcije (samo 180 dana od trenutka kada je virus otkriven).

Austrija je u studenom uvela izolaciju za one koji nisu cijepljeni, a policija je provodila provjere putnika nakon što je mandat uveden. Oni za koje se utvrdi da su prekršili zakon morali su platiti kazne od 500 do 3.600 eura.

Prema Reutersu, Austrija je prijavila u prosjeku preko 30.000 novih slučajeva svakog dana, a ukupan broj slučajeva Covida u zemlji iznosi 1.995.346, dok je broj umrlih 14.192.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 29. siječnja u Austriji je primijenjeno 17,4 lakh doza Covid-19, što je oko 68,8 posto stanovništva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>