Infineon Technologies službeno je otvorio svoju visokotehnološku tvornicu čipova za energetsku elektroniku na tankim pločicama od 300 milimetara na svom mjestu u Villachu u Austriji.

Sa 1,6 milijardi eura, ulaganje poluvodičke grupe jedan je od najvećih takvih projekata u sektoru mikroelektronike u Europi. Mjesto Villach jedno je od najmodernijih svjetskih tvornica. Infineon je postavio pozornicu za dugoročan, profitabilan rast temeljen na energetskoj učinkovitosti i smanjenju CO2 u ranoj fazi te je najavio izgradnju tvornice čipova za energetsku elektroniku.

Globalna situacija na tržištu čipova jasno pokazuje koliko su ulaganja u inovativne tehnologije važna za budućnost. Danas je mikroelektronika dominantna tehnologija na kojoj se temelje svi drugi razvoji, sustavi i tehnologije u području digitalizacije. Proširenjem svojih proizvodnih pogona, Infineon postavlja prekretnicu u industrijskoj politici u smislu sigurnosti opskrbe kako za europsku industriju tako i za globalno tržište.

Poluvodiči proizvedeni u Villachu koristit će se u brojnim aplikacijama. Kao rezultat toga, nova tvornica omogućit će Infineonu da posluži rastuće tržište energetskih poluvodiča u električnim automobilima, podatkovnim centrima, kao i energije sunca i vjetra. Aritmetički govoreći, godišnji kapacitet planiran za industrijske poluvodiče dovoljan je za opremanje solarnih sustava koji proizvode ukupno oko 1.500 TWh električne energije – otprilike tri puta više od godišnje potrošnje energije u Njemačkoj.

Nova tvornica čipova ima oko 60.000 m² bruto površine. Proizvodnja će se postupno povećavati u sljedećih četiri do pet godina. Čips se proizvodi na tankim pločicama od 300 milimetara, koje su na 40 mikrometara tanje od ljudske kose. Villach je centar stručnosti Grupe za energetske poluvodiče i dugo je bio važno mjesto za inovacije u Infineonovoj proizvodnoj mreži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>