Govoreći u intervjuu za novinsku agenciju Mehr u srijedu  na godišnjicu zaključenja Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana , Hojjatoleslam Seyyed  rekao je, „Prošlo je šest godina da jenanio veliku štetu zemlji. Ne samo da je ukinuta niti jedna sankcija nametnuta Iranu, već se i broj sankcija znatno povećao. “

Broj sankcija koje su protiv Irana uvele Sjedinjene Države povećao se sa 700 za vrijeme administracije bivšeg američkog predsjednika Obame na 1.600, kritizirao je.

Nuklearni pregovori nisu donijeli ništa osim nanošenja velike štete Islamskoj Republici Iran, naglasio je.

Kritizirajući Rouhanijevu upravu, zastupnik je rekao da trenutna administracija misli da bi druga strana trebala riješiti probleme zemlje i da su stalno razgovarali o pregovorima i vezivanju rješenja problema za pregovore i sporazum sa zapadnim zemljama, ali budućom vladom u Islamskoj Republici Iran treba obratiti pažnju na domaće potencijale i mogućnosti zemlje.

Inače, u svojoj primjedbi, zakonodavac se obratio sljedećoj administraciji pod predsjedanjem Seyyeda Ebrahima  izjavio da se uprava Raeisija mora oslanjati  na domaće mogućnosti i usredotočiti samo 10 posto na razgovore o JCPOA.

Ako će sankcije biti ukinute, sve sankcije moraju biti ukinute, ali ako druge stranke JCPOA žele produžiti pregovore ni za što, Islamska Republika Iran ne bi trebala odgađati i mora krenuti prema održavanju interesa zemlje u nuklearnom sektoru, naglasio je.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>