KOCKARNICA AUSTRIJA

 

 

KOCKARNICA AUSTRIJA

 

Policija je pretresla dvije kockarnice u austrijskom glavnom gradu Beču.

Financijska policija i Savezni ured kriminalističke policije izvršili su racije na mjestima u okruzima Rudolfsheim-Fünfhaus i Donaustadt.

U prvom je policija zaplijenila novac, drogu i sedam automata za igre na sreću nakon što je pronašla 10 igrača koji koriste automate.

U Donaustadtu su policajci zatekli trideset i četiri mušterije kako igraju poker za tri stola u skrivenom, zatvorenom prizemnom baru u restoranu.

Policajci su rekli da su se igrači kladili na tisuće eura po rundi. Pronašli su i dva automata za igre na sreću.

Policajci su rekli da su organizatori privedeni, dok su istražitelji pokera i konobarice također istraženi.

Austrijski ministar financija Gernot Blümel rekao je: „U Beču su se nedavno pojavile nove kriminalne strukture u ilegalnom kockanju.

„Dosljedan rad financijske policije dovodi ove mafijaške bande s jugoistoka pod ogroman pritisak. Visoki faktor ovisnosti o kockanju dovodi do činjenice da ovisni kockari često pokušavaju nadoknaditi svoje financijske gubitke kriminalom.

“Kombinacija ilegalnog kockanja i upotrebe droga, koja se sve češće javlja u Beču, posebno je kobna.

„Nastavit ćemo poduzimati oštre i dosljedne mjere protiv tih kriminalaca i nastaviti ćemo izvrsnu suradnju s policijom. Borba protiv ilegalnog kockanja i dalje će se poticati. “

Austrija je zabilježila porast ilegalnih igara na sreću u urbanim središtima.

Ranije ovog tjedna najavljena je velika revizija propisa o kockanju u Austriji. Riznica će prenijeti odgovornost za izdavanje dozvola i provedbu na novo posvećeno regulatorno tijelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>