Novo nadzorno tijelo za kockanje stvorit će se pod velikim uzdrmanjem propisa o igrama u Austriji.

Austrija.- Ministar financija Gernot Blümel najavio je veliku reviziju propisa o kockanju u Austriji, uključujući stvaranje novog nadzornog tijela.

Zadatak licenciranja i provođenja propisa o kockanju prebacit će se iz austrijske riznice na novog regulatora kockanja.

Izmjene će doći s novim kontrolama zaštite igrača i pravilima transparentnosti, s tim da će novi regulator uspostaviti nacionalni sustav samoisključenja za kockanje na mreži i na kopnu.

Kontrole protiv nelicenciranih igara.
Novo tijelo će također stvoriti crnu listu nelicenciranih operatora i imat će moć narediti davateljima internetskih usluga da blokiraju pristup njihovim web mjestima.

Propisi će također biti osmišljeni kako bi pokrivali kutije plijena, rekao je ministar.

Blümel je rekao: „Zaštita igrača je od posebne važnosti, jer je kockanje vrlo osjetljivo područje za igrače, njihove obitelji i društvo, što također nosi značajne rizike.

“Igrači su često pogođeni ovisnošću i kao posljedica toga suočeni s financijskim, psihološkim i egzistencijalnim problemima.”

Rekao je da će Austrija težiti repliciranju njemačkog modela, uključujući stroge mjesečne limite depozita, ograničenja uloga i vrijeme igranja za online automate. Zemlja će također povećati poreze na sektor i povećati kontrolu oglašavanja, rekao je Blümel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>