Infineon Technologies službeno je otvorio svoju visokotehnološku tvornicu čipova za energetsku elektroniku na tankim pločicama od 300 milimetara na svom mjestu u Villachu u Austriji.

Sa 1,6 milijardi eura, ulaganje poluvodičke grupe jedan je od najvećih takvih projekata u sektoru mikroelektronike u Europi. Mjesto Villach jedno je od najmodernijih svjetskih tvornica. Infineon je postavio pozornicu za dugoročan, profitabilan rast temeljen na energetskoj učinkovitosti i smanjenju CO2 u ranoj fazi te je najavio izgradnju tvornice čipova za energetsku elektroniku.

Globalna situacija na tržištu čipova jasno pokazuje koliko su ulaganja u inovativne tehnologije važna za budućnost. Danas je mikroelektronika dominantna tehnologija na kojoj se temelje svi drugi razvoji, sustavi i tehnologije u području digitalizacije. Proširenjem svojih proizvodnih pogona, Infineon postavlja prekretnicu u industrijskoj politici u smislu sigurnosti opskrbe kako za europsku industriju tako i za globalno tržište.

Poluvodiči proizvedeni u Villachu koristit će se u brojnim aplikacijama. Kao rezultat toga, nova tvornica omogućit će Infineonu da posluži rastuće tržište energetskih poluvodiča u električnim automobilima, podatkovnim centrima, kao i energije sunca i vjetra. Aritmetički govoreći, godišnji kapacitet planiran za industrijske poluvodiče dovoljan je za opremanje solarnih sustava koji proizvode ukupno oko 1.500 TWh električne energije – otprilike tri puta više od godišnje potrošnje energije u Njemačkoj.

Nova tvornica čipova ima oko 60.000 m² bruto površine. Proizvodnja će se postupno povećavati u sljedećih četiri do pet godina. Čips se proizvodi na tankim pločicama od 300 milimetara, koje su na 40 mikrometara tanje od ljudske kose. Villach je centar stručnosti Grupe za energetske poluvodiče i dugo je bio važno mjesto za inovacije u Infineonovoj proizvodnoj mreži.

 

 

 

 

Beč neće sudjelovati u preseljenju afganistanskih izbjeglica evakuiranih iz Kabula nakon preuzimanja talibana, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz, inzistirajući da ta zemlja već ima dovoljno migranata iz Afganistana.
SAD i njihovi saveznici istjerali su više od 123.000 civila iz glavnog grada Afganistana Kabula nakon što je sredinom kolovoza pao u ruke talibanskih militanata. Većina njih će dobiti azil u Americi, ali EU se također složila preseliti 30.000 ljudi. Dok su Njemačka i Francuska bile spremne prihvatiti Afganistance, Austrija je bila među narodima koji su otvoreno odbacili tu ideju.

Stajalište austrijske vlade po tom pitanju bilo je “realno” i nije značilo da Beč nedostaje solidarnosti s drugim glavnim gradovima EU -a, inzistirao je.

“Nakon što je posljednjih godina u našu zemlju stiglo više od 44 000 Afganistanaca, Austrija je već domaćin četvrte najveće afganistanske zajednice na svijetu” po stanovniku, izjavila je kancelarka.

Problem je u tome što je “integracija Afganistanaca vrlo teška” i zahtijeva opsežne napore koje Austrija trenutno jednostavno ne može priuštiti, rekao je 35-godišnji konzervativni političar. Uglavnom imaju nisku razinu obrazovanja i potpuno različite vrijednosti u odnosu na ostatak stanovništva zemlje, istaknuo je, dodajući da je više od polovice mladih Afganistanaca koji žive u Austriji podržalo vjersko nasilje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihail Uljanov Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču naglasio je da Iran do sada nije pokazivao znakove rada na projektu nuklearnog naoružanja i da su svi navodi usmjereni na utjecaj na pregovore u Beču, prenio je TASS.

Izjava je uslijedila kao odgovor na članak “New York Timesa” u kojem se citiraju stručnjaci koji su analizirali najnovija izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koj

i tvrde da bi za otprilike mjesec dana Iran mogao nabaviti dovoljnu količinu nuklearnih materijala.

“Takve špekulacije nisu dobrodošle. Ne-nuklearnoj državi je izuzetno teško stvoriti nuklearnu bombu. Nema znakova koji ukazuju na to da Iran radi u tom smjeru. To nije ništa drugo do špekulacija, čiji je cilj pokrenuti talas oko tog pitanja kada sve uključene strane moraju ponovno sjesti za pregovarački stol zajedno sa Sjedinjenim Državama i riješiti problem obnove Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana “, izjavio je Ulyanov.

Rekao je da je Rusija pozdravila deklaraciju Irana o spremnosti za nastavak pregovora o oživljavanju nuklearnog sporazuma.

Točan datum za nastavak razgovora zasad nije poznat. Međutim, službeni glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova rekao je jučer da će se pregovarački proces uskoro nastaviti.

“Nadajmo se da to ukazuje na to da su Iranci gotovo spremni vratiti se za pregovarački stol u Beču. Ako je to slučaj, pozdravljamo to. Smatramo da je krajnje vrijeme za to “,izjavio je Ulyanov.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Saeed Khatibzadeh rekao je na konferenciji za novinare 13. rujna da će Islamska Republika Iran uskoro nastaviti razgovore o nuklearnom sporazumu u glavnom gradu Austrije.

 

 

 

 

 

 

Svijet Microsoftovog simulatora letenja dobio je svoje posljednje veliko ažuriranje s naglaskom na Austriju, Njemačku i Švicarsku.

Najnovije ažuriranje svijeta sadrži nove zračne snimke, karte visina u visokoj razlučivosti i nekoliko potpuno novih 3D gradova u Njemačkoj, Basel u Švicarskoj, kao i Graz i Beč u Austriji. 

Ostali značajci uključuju preko 100 ručno izrađenih popularnih zanimljivih mjesta (POI) i nekoliko zračnih luka kao što su Lübeck, Stuttgart, Klagenfurt i St. Gallen. Ažuriranje također nudi nove letove otkrića, izazove slijetanja i izlete u grm.

Svjetsko ažuriranje VI: Austrija, Njemačka i Švicarska besplatno su dostupne svim korisnicima Microsoftovog simulatora letenja. Uvjerite se da je vaš simulator prvo ažuriran, a zatim posjetite Marketplace za preuzimanje najnovijeg svjetskog ažuriranja.

Asobo Studio također je ažurirao osnovni simulator s poboljšanom stabilnošću, ažuriranim navigacijskim podacima i više od 100 nadograđenih zračnih luka. Cjelovit popis značajki dostupan je u nastavku.

Napomene o izdanju 1.19.8.0

Stabilnost:

Primjena zadanog profila za miša neće više rušiti naslov kada se prilagođeni profil učita na računalo.
Ispravljen pad u automatskom spremanju u misijama putovanja grmom kada korisnik ima ime koje nije ASCII
Naslov se sada može pokrenuti u sigurnom načinu rada putem skočnog prozora za deaktiviranje svih sadržaja zajednice i tržnice samo na računalu. Opcija će biti dostupna nakon pada sve dok
Devmode nije omogućen.
Ispravljeni su neki scenariji u kojima obvezni sadržaj nije preuzet ili pravilno instaliran na računalo ako je izbrisan putem upravitelja sadržaja.

Navigacija:

Fiksna nadmorska visina radara ATC -a, tako da ATC više ne traži promjenu visine kada nije primjenjiva
VFR karta sada prikazuje podatke za zemljopisne širine iznad 75 stupnjeva
Novi AIRAC ciklus 2108 je sada dostupan.

Zrakoplov:

Performanse SR22 i potrošnja goriva izmijenjene su kako bi bolje odgovarale Pilot Operating Handbook -u
Gyro Drift sada je ispravno postavljen kada je unaprijed postavljena pomoć zrakoplovnih sustava postavljena na Easy/Medium/Hard.
Periferija

Popravljeni su gumbi ENG 1 i ručica/ norma rada/ IGN/ Start na izdanju Thrustmaster TCA Quadrant Airbus.
Svijet

Ažurirani podaci o nadmorskoj visini za Njemačku, Austriju i Švicarsku
Ažurirani zračni snimci za Njemačku, Austriju i Švicarsku
Dodane su grafičke postavke “Off-screen terrain pre-caching” (Low, Medium, High i Ultra). Ako je postavljeno na Ultra, svi tereni izvan zaslona bit će keširani u punoj kvaliteti, što će smanjiti padove FPS -a i iskakanje LOD -a pri pomicanju kamere, ali može utjecati na ukupne performanse
Maksimalna udaljenost izvlačenja fotogrametrije dodatno je povećana. Kao rezultat toga, fotogrametrijska područja u centru grada bit će vidljiva iz daljine
Bolje upravljanje Bingovim podacima o terenu s niskom propusnošću i strujanjem fotogrametrije jer promjena na Offline podatke više nije postojana (primijenjene promjene utječu samo na trenutni let)
Riješen je problem pri kojem bi se Bingovi podaci o terenu prebacili na offline u scenarijima niske propusnosti bez prikazivanja skočnog prozora upozorenja kada je postavljeno ograničenje potrošnje podataka (skočno upozorenje sada se prikazuje ispravno).